In the beginning

Je maakt geen muziek om dit alleen binnen de muren van je eigen huis te beluisteren. Het was oktober 2016 toen collega's Siebrand van der Wal (Wall)en Hans Rozema(Roses) plannen maakten om samen muziek te maken. Beide mannen zijn ervaren muzikanten, die in bands hebben gespeeld, zowel op het podium als in de studio. Maar nooit zijn ze zover gekomen dat ze een eigen album konden maken. De muzikale verhalen, die altijd al in hun hoofden speelde. Want dat is wat Wall of Roses zo onderscheid van andere bands. De liedjes zijn niet zomaar geschreven liedjes. Het zijn muzikale verhalen. Van de liefde, het leven en de wereld. Positieve én negatieve verhalen. Vaak zelf dichtbij meegemaakt of zelf ondervonden. En dát is wat hen samenbracht. Samen maakten ze dat ene specifieke album dat er altijd al had moeten zijn en wisten zo hun muziek te vereeuwigen. Het eerste album "Every song has its own story" verscheen uiteindelijk in juli 2019.

Het ontstaan van de band

Alleen het beste is goed genoeg voor een album dat al 35 jaar in de maak was. Er werd gezocht naar gelijkgestemde muzikanten. Die werden gevonden in Gertjan van Klinken (solo/slaggitaar en zang), Des Small (bas) en Marc Roelaarts (Keyboards en zang). Rozema nam plaats achter het drumstel, van der Wal op slag/sologitaar. Samen vormen zij Wall of Roses waarbij het resultaat meer is dan de som der delen!

Wall of Roses was een feit. Klaar om de muziek verder te brengen dan de muren van 2016 ooit hadden kunnen vermoeden. Nu, medio 2020 weet de band  een brede muziekstijl naar het publiek te brengen. Geschoeid op en schatplichtig aan de successen van de rockhelden van weleer, weet Wall of Roses de eigen nummers in een bekend jasje naar het podium te brengen en betrekt het publiek bij deze muzikale verhalen. Daarbij katapulteren de vijf mannen elkaar naar grote muzikale hoogte waardoor de show erg aantrekkelijk overkomt.

2019

Na de release in de zomer van 2019 volgden al snel enkele radio-optredens ter promotie van ‘Every Song’. Al snel werden het klimaatnummer 'Hole in the sky' en de (Springsteen)song 'Hands of Fire' als single uitgebracht.

Het album werd met een spetterende showcase in november 2019 in het nagenoeg uitverkochte poptheater Simplon te Groningen gepresenteerd aan het publiek. Voorafgaand aan de show werd de meedeiner en rocker van het eerste uur ‘ Back on the Road  tot single benoemd en uitgebracht via de bekende streamingsdiensten. Van 'Hole in the sky' werd een live video gemaakt. Nummers waarmee de mannen in januari 2020 een gedenkwaardige live-show neerzetten in Cafe Martini op de regionale radio-zender RTV-Noord. 

2020

De tocht van Wall of Roses is nog lang niet ten einde. Veel ambitie en plannen liggen hieraan ten grondslag. En wat opvalt is dat de band tegen huidige de muziekstromingen in, z'n eigen muzikale pad creëert. Inmiddels is de band naast de optredens onder andere bezig met een 2e album waarvan de verwachting is dat die het eerste album ver gaat overtreffen. 

Our Family Tree

it will always grow!!