The next Studio

Band vs. Album

Oké, nu hebben we een album. Maar we deden het andersom. Normaal heb je een band en dan probeer je een album te maken. Nu hebben we een album maar nog geen band. Zooo, Hoe gaan we dit uit de hoge hoed toveren. De beroemde gedenkwaardige woorden van de Blues Brothers werden gesproken, " We have to put the band together"..

Nou, ouders moeten tegenwoordig heel wat  dingen op school doen om de kinderen (en de scholen) gelukkig te maken. Toevallig speelde Siebrand samen met een paar muzikanten de achtergrondmuziek voor de musical van het jaarlijkse  eindejaarsfeest van de school. Later kwam er zelfs nog een vierde lid bij.

De rest is geschiedenis.....

 


Teambuilding

Sieb deed een studie Soundengineer / Producer. Zo nu en dan had hij een band of muzikanten nodig om hem te helpen zijn doelen te bereiken. In die tijd hebben we veel gerepeteerd voor het album, maar we hadden een gemeenschappelijk doel nodig om sneller te groeien. Op een dag vroeg hij ons om een ​​lied op te nemen voor zijn studie. De perfecte teambuilding voor muzikanten. Dus gingen we naar de Spitsbergen Studio en namen we een nummer op. Daarna wisten we precies de musicals-voorkeuren of instrumenten van elkaar. Maar het gaat zo snel als het kan gaan, want we zijn allemaal ouders en zelfs grootouders met dagelijkse taken.

Het belangrijkste van alles is het plezier om samen muziek te maken.


Het masteren

Tijdens een opnamesessie spraken we over het masteren van het album. Door het gemeenschappelijke belang van hoe het eindresultaat zou zijn, besloten we dit in handen van een meer ervaren geluidstechnicus te geven. Bauke van der Laaken. Na een mastering-sessie in november 2018 en in maart 2019 was het album voltooid.

We hadden, naast het bloed, zweet en soms tranen (muziek kan erg emotioneel zijn), erg veel plezier bij het maken van dit album en we bedanken onze bandleden Gertjan en Des voor hun geduld en bijdrage.