Nean & Buckie

Het geheim van de Holle Steen 

Dit rijk geïllustreerde boek (doelgroep inclusief voorlezen 6 tot 12 jaar) wordt uitgebracht met een speciale soundtrack, maar dat is zeker niet het enige wat het boek bijzonder maakt!!  

Hallo,  ik ben Gertjan van Klinken, gitarist bij Wall of Roses, en ik ga samen met de band zeer binnenkort een bijzonder kinderboek uitgeven: Nean en Buckie - Het geheim van de Holle Steen. 

“In het dagelijks leven ben ik muzikant en gitaardocent bij Gitaarschool Grunn, maar een boek schrijven is iets wat ik altijd al heb willen doen en dan vooral in combinatie met muziek. Dankzij de steun vanuit de Pop/Rockformatie Wall of Roses is die wens nu in vervulling gegaan want het boek gaat er hoe dan ook komen! 

Het idee om dit boek te schrijven is geboren tijdens de opnames van het tweede album van Wall of Roses. Een nummer dat ik zo’n 20 jaar geleden al had geschreven genaamd “Nean’s Last Song” , staat eigenlijk aan de basis van dit alles en hebben we, om de voorverkoop in te leiden, zojuist uitgebracht. Het nummer gaat over een droom die ik ooit had waarin ik als laatste overlevende op een verwoeste wereld zocht naar anderen en daarbij van alles beleefde. De band zag daar een uitgebreider verhaal in,  en niet veel later maakte illustratrice Maggie Gunzel een eerste schets van hoofdrolspeler Nean. 

Daarna was het aan mij om de song en de achterliggende boodschap om te zetten in een spannend kinderboek. Een erg leuke uitdaging. Zo’n beetje heel 2020 ben ik daar mee bezig geweest. Verveling was er voor mij dan ook niet echt bij tijdens die eerste Corona periode. Als band werkten we tegelijkertijd achter de schermen aan een aantal nieuwe nummers, om speciaal met dit boek uit te geven. En daar zit van alles tussen!

Het verhaal zelf is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Wat er op het bijzondere, futuristische eilandje Lennuria (waar het verhaal zich afspeelt) allemaal gebeurt, is eigenlijk een afspiegeling van vele actuele milieuproblemen waar wij nu met z’n allen mee te maken hebben. Maar op Lennuria lijkt dat helemaal uit het niets te komen, daar hebben ze eigenlijk alleen maar aandacht voor eeuwenoude tradities en hun grote toeristische trekpleister, de heilige Holle Steen waar alles voor mag wijken, zelfs hun laatste prachtige stukje natuur. Maar of dat zo verstandig is.. 

Gelukkig hebben zij ook Nean en zijn vindingrijke vriendje, de hond Buckie. Samen moeten zij tijdens hun spannende belevenissen alles uit de kast halen om Lennuria te redden en komen ze tegelijkertijd steeds meer te weten over de merkwaardige geschiedenis van hun eiland en de mysterieuze Holle Steen.. Waarom staat die daar eigenlijk?

Het boek is klaar voor de druk maar om een mooie oplage van deze eerste druk te kunnen bekostigen kunnen we iedere steun gebruiken. Via een voorinschrijving kunnen mensen daaraan meehelpen en wij stellen daar ook allerlei leuke tegenprestaties tegenover. Doneren zonder tegenprestatie kan ook, tegelijk maak je dan wel kans 1 van de 2 exemplaren die we verloten te winnen en die kans is best groot!

 

Ook gaat van iedere donatie, groot of klein, een deel naar :
Treesforall. Een organisatie die zich met het planten van bomen wereldwijd inzet om een gezondere aarde achter te laten voor onze kinderen en kleinkinderen. Zij hebben ook interesse getoond in het boek en steunen onze actie op hun online kanalen.

Voor de actie en meer informatie:

Klik hier voor de Facebook pagina van Nean en Buckie