The songs of  " Every song has its own story "

 

Over de liedjes:

Veel van de nummers zijn in de jaren tachtig en negentig  geschreven, maar nooit eerder op grote schaal gepubliceerd. Andere nummers zijn in het afgelopen decennium geschreven. Soms alleen liedjes over het leven of de liefde, maar ook over protest, oorlog en het milieu. Deze liedjes vertellen verhalen. We schuwen geen enkel onderwerp. We laten de muziek voor zichzelf spreken.

Back on the road

Rijden met een open cabriolet op een prachtige weg langs de kust of door de bergen. Of wel het ultieme F1-lied. Of misschien een nieuwe line-up met de band en opnieuw touren ... weet niet ... lang geleden. Geschreven in 1985 om het plezier van autorijden uit te drukken. Eerste opname: 1986 

3:37    ©  J.Rozema         Lyrics are here

Hole in the sky

Geschreven in 1985. In het midden van de jaren tachtig was het al een belangrijk milieuonderwerp: de ozonlaag. Als we er niets aan doen, gaan we allemaal dood. Heel simpel. Met een mix van Stones en Motown zingen we over de essentie van mens en milieu.  eerste opname: 1985

4:59.   ©  J.Rozema       Lyrics are here

In the night

De nacht zit vol geheimen en en gevaren die je niet ziet maar wel vaak hoort. De nacht wordt niet altijd als prettig ervaren. Blind met je ogen open , bid je dat de ochtend snel zal komen. Elke nacht ...

Doe er nog een portie Halloween bij en je hebt " In the night " eerste opname: 1984

6:13.   ©  J.Rozema.       Lyrics are here

Colors

De eeuwige strijd tussen verkeerd en goed, zwart of wit. Apartheid of racisme is in deze wereld nog niet uitgebannen. En in een hoog opgeleid land als de VS is het een van de grootste problemen. Toch is er hoop , dat proberen in de 2 verschillende delen van het nummer uit te beelden... Dus in de geest van John Lennon hebben we dit nummer in 1988 geschreven tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika. Toen dat min of meer minder nodig was door de komst van Mandela hoefden we alleen in de tekst South-Africa te vervangen door America.

6:01.   ©  J.Rozema.       Lyrics are here

Karbo

Met behulp van klassieke veranderingen in dynamiek koppelt Karbo grote thema's aan elkaar zoals angst om jezelf te zijn, onuitgesproken waarheid en de angst om misvormde gitaren en harmonische melodieën te missen.

4:18.   ©  S.van der Wal       Lyrics are here

Dutch blue

Een ramp voor de Nederlandse politiek, een falende VN, geheime overeenkomsten tussen landen, geen communicatie of mandaat, een slecht uitgerust leger. Wie weet ... Het was zeker een van de slechtste tijden in het leven van duizenden mensen op de Balkan. Serviërs en Bosniërs leden onder deze vreselijke oorlog. En de Nederlandse soldaten van Dutchbat ook ... nog vele jaren en tot nu toe.....      eerste opname: 2003

4:53   ©  Music J.Rozema / Lyrics  I.Rozema   † 12-02-2005.       Lyrics are here

Red Darkness

Dit lied werd geboren in 1989. Als een eerste protestlied tegen het bloedbad op het Tiananmen-plein. Sindsdien kan het worden gebruikt bij elk protest tegen onderdrukking en in iedere plek op de wereld. Het 'rode' van rode duisternis is geen link naar het communisme, maar naar al het bloed dat al is gestroomd. Eerste opname: 1990

6:33.   @  J.Rozema.       Lyrics are here

Hands of fire

Stel je voor: je bent een leraar in New York. Je bent neergeschoten, je bent hersteld en wilt zo snel mogelijk vluchten voor het geweld. Dus solliciteer je op een school ergens anders in het land. Dan neemt het leven een bittere wending. Een lied gebaseerd op al het wapengeweld in de US. Geschreven in 1983 met een tekst update wijzend naar de Parkland-schietpartij in Florida.

5:57.   ©. J. Rozema.         Lyrics are here

The One (for me)

Een suikerzoete ballade die je geen kiespijn geeft. Een ode aan de liefde, geschreven op de piano, uitgevoerd als een groot gebaar. The One (for me) is een lied over die ene echte persoon.

4:37  ©  S. van der Wal        Lyrics are here

The Meaning in Life

Met klassieke rockingrediënten toont The Meaning in Life de toegevoegde waarde van een vaste relatie in je leven en het voordeel van iemand waarmee je je leven kunt opbouwen. Dat maakt het zo mooi!

5:45   ©  S.van der Wal.         Lyrics are here

Through with you

Je wordt verliefd, maar na een tijdje veranderen mensen plotseling. Hoewel het niet altijd gemakkelijk is, is het soms beter om de stekker uit het stopcontact te trekken en de relatie zo snel mogelijk te beëindigen.

5:46.  ©  J. Slagter / J.Rozema.         Lyrics are here

Love Will guide Us home

Wat gebeurt er als je het leven tot in de kern uitrekt? Welke weg leidt naar het einde en welke naar het begin? Maar samen kun je alles aan. Een liefdes- en levensepos in muziek uitgedrukt.

Met Love will guide us home, keert Wall of Roses terug naar huis. Het begint pas als het klaar is. 

4:29.   ©  S.van der Wal.       Lyrics are here

God save Grunn

We zijn een trotse Nederlandse band uit Groningen. Als Groningers hebben we al best lang last van aardbevingen. Niet veroorzaakt door de natuur, maar door de mens. Voor alle mensen in dat gebied, in de geest van Queen, spelen we hun volkslied. Trouwens, dit nummer viert dit jaar ook zijn honderdjarig bestaan.

Gebaseerd op Ain Pronkjewail

1:52

Lyrics: Geert Teis Pzn,  Music: Gerard Roelof Jager, Arr: Gertjan van Klinken